Accessibilitat i normativa de la visita cultural
La basílica de Santa Maria del Mar és un espai de culte catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Es prega mantenir una actitud respectuosa envers l'edifici per no interferir en els seus usos litúrgics i afavorir-ne la conservació preventiva.

- El recorregut de la visita pot variar degut a esdeveniments litúrgics i culturals del temple. Per a més informació, consulteu el calendari d’activitats de la basílica.
- El recorregut de la visita cultural no està adaptat, cal pujar i baixar escales per accedir a les tribunes, la cripta, les torres i els terrats. Només la nau de l’església i la Capella del Santíssim són accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
- No es permet l’accés a les torres i els terrats de l’edifici a menors de 8 anys. Els menors d’edat (menors de 18 anys i majors de 8) han d’anar acompanyats d’un adult.
- L’accés a les torres i els terrats no està recomanat per a persones amb problemes de mobilitat, malalties cardiorespiratòries i/o que pateixin vertígens.
- Es recomana calçat còmode i, en els mesos de més calor, hidratar-se i protegir-se del sol.
- És imprescindible seguir, durant tot el recorregut, les indicacions proporcionades pel personal de la basílica i pels diferents elements de senyalística.
- Per tal de complir amb les mesures de prevenció de la COVID-19, l’ús de la mascareta és obligatori tant a l’interior del temple com a les torres i els terrats.
- Es poden fer fotografies al llarg de tot el recorregut.
- En cas de males condicions climatològiques la basílica de Santa Maria del Mar es reserva el dret d'anul·lació de l’accés a les torres i els terrats per qüestions de seguretat. Es podrà sol·licitar un canvi de data o la devolució de l’import.
- La basílica es reserva el dret d’admissió a la visita cultural.